Forum ISJ Arad

Comunicarea cu institutiile de invatamant din judetul Arad
Acum este Joi Apr 09, 2026 9:16 pm

Ora este UTC+03:00 Europe/Bucharest

ActivNET - Service IT ~ Sisteme supraveghere video ~ Sisteme Alarma ~ Achizitie Domenii Web

Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: DISCOVER EU 2026
MesajScris: Joi Apr 09, 2026 10:34 am 
Neconectat

Comisia Europeană a lansat o nouă rundă de înscrieri pentru inițiativa DiscoverEU, oferind tinerilor cu vârsta de 18 ani oportunitatea de a explora Europa cu trenul.
Sunt eligibili să se înscrie tinerii născuți între 1 iulie 2007 (inclusiv) și 30 iunie 2008 (inclusiv), rezidenți ai unui stat membru UE sau ai unei țări terțe asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia).

Perioada de înscriere este 8 aprilie 2026 (ora 13:00, ora României) – 22 aprilie 2026 (ora 13:00, ora României).

Tinerii eligibili se pot înscrie accesând Portalul European pentru Tineret https://youth.europa.eu/discovereu_ro. Pentru a intra în posesia unui permis gratuit de călătorie, ei trebuie să completeze corect formularul de înscriere, să răspundă la un chestionar despre Uniunea Europeană și la o întrebare care va facilita departajarea celor înscriși. Câștigătorii vor putea călători în Europa individual sau în grup de până la 5 persoane, pe o durată de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, în perioada 1 iulie 2026 – 30 septembrie 2027.

Pe lângă permisul gratuit de călătorie, tinerii selectați vor beneficia și de un card cu reduceri la transport public, cultură, cazare, mâncare, sport și alte servicii disponibile în țările eligibile. De asemenea, ei vor avea posibilitatea de a rezerva gratuit până la 4 locuri prin intermediul sistemului online pus la dispoziție de contractant în aplicația mobilă DiscoverEU.

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale – ANPCDEFP, instituția care implementează programul Erasmus+ în România, sprijină călătorii români DiscoverEU prin punerea la dispoziție a resurselor digitale de învățare și informare DiscoverEU de pe site-ul web https://www.eurodesk.ro/discover-eu-learning-station, prin întâlniri online și fizice, precum și printr-un newsletter dedicat tinerilor.

Insp.șc. proiecte educaționale
prof.dr. Adina C.E. Avacovici
prof. Gabriela M. Stoiadin

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC+03:00 Europe/Bucharest