Forum ISJ Arad

Comunicarea cu institutiile de invatamant din judetul Arad
Acum este Sâm Apr 27, 2024 2:32 pm

Ora este UTC+03:00 Europe/Bucharest


ActivNET - Service IT ~ Realizare si Gazduire Pagini Web ~ Instalare/Configurare Servere ~ Publicitate Online ~ Achizitie Domenii Web


Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
MesajScris: Lun Ian 15, 2024 6:10 pm 
Neconectat

Membru din: Joi Oct 27, 2022 9:53 am
Mesaje: 43
În atenția cadrelor didactice,


Fundația WorldSkills Romania văn adresează invitația de a participa la apelul național de înscrieri pentru proiectul Educație pentru biodiversitate în spații urbane, ediția 2023-2024, un program de 40 de ore (dedicat activităților din cadrul Săptămâna Verde, Săptămâna Altfel, activități extracurriculare sau ore de dirigenție) al WorldSkills Romania, derulat în parteneriat cu Agreena, AsoP – filiala teritorială București-Ilfov, co-finanțat prin proiectele Erasmus+ EPLUG și GreenVEU, implementat la nivel național în baza Protocolului de colaborare nr. 15310/25.10.2021, încheiat între Fundația WorldSkills Romania și Ministerul Educației.

Conținutul apelului de înscrieri

I. Despre Fundația WorldSkills Romania (WSRO)
II. Descrierea proiectului Educație pentru biodiversitate în spații urbane
III. Procesul de selecție – link formular de înscriere: AICI
IV. Calendar
V. Despre European Platform for Urban Greening
VI. Despre GREENVEU

I. Despre Fundația WorldSkills Romania (WSRO)

Fundația WorldSkills Romania este o organizație non-profit, parte a mișcărilor internaționale și europene WorldSkills. Din 2016 WSRo promovează excelența în formarea profesională, asigurând participarea tinerilor români la competiții de meserii regionale, naționale, europene și internaționale, organizate conform standardelor internaționale WorldSkills.
Misiunea WSRo este să consolideze prestigiul meseriilor și să arate importanța lor pentru dezvoltarea economică și atingerea succesului personal și profesional. Activitatea WSRo are la bază:
 3 piloni: Inspiră (Prin competițiile de meserii, inspirăm tinerii să-și urmeze pasiunea pentru meseria aleasă, în care să se dezvolte la nivel de excelență), Dezvoltă (Conectând toți actorii din societate cu rol în schimbare, dezvoltăm competențe profesionale prin folosirea standardelor globale de formare, sistemelor de evaluare și prin implicarea mediului de afaceri), Influențează (Prin cooperare și cercetare, alături de mediul de afaceri, instituțiile guvernamentale și sistemul de învățământ construim o viziune globală comună privind meseriile);
 6 direcții de acțiune: competiții de meserii, promovare a meseriilor, dezvoltare a carierei, educație și formare, cooperare internațională și cercetare.
Toate programele și proiectele WorldSkills sunt implementate în România în baza protocolului nr. 15310 din 25.10.2021, încheiat între Ministerul Educației și Fundația WorldSkills România.

II. Descrierea proiectului Educație pentru biodiversitate în spații urbane
Proiectul „Educație pentru biodiversitate în spații urbane” este realizat în baza Protocolului de colaborare nr. 15310/25.10.2021, încheiat cu Ministerul Educației, având o durată de 40 de ore. El se adresează elevilor din orice școală interesată de materialele oferite și de activitățile propuse. În cadrul proiectului, WSRo va asigura suport și materiale în format digital, precum și acces la platforma de e-learning pentru toți profesorii și elevii înscriși. Participarea la activitățile programului este GRATUITĂ.

Scopul proiectului este de a crește gradul de conștientizare a importanței biodiversității și a polenizatorilor în rândul elevilor de liceu și gimnaziu, al profesorilor și al comunității, precum și de a dezvolta abilitățile necesare pentru a proteja și conserva biodiversitatea în zonele urbane.

Activități ale proiectului:

1. Activități de documentare și elaborare de materiale educaționale
2. Ateliere de lucru online pentru prezentarea proiectului, a calendarului, consultanță de specialitate, feedback.
3. Webinare – sfatul specialistului (AsoP, Agreena).
4. Activități de documentare: analiză a biodiversității locale, monitorizare, cu participarea și sprijinul reprezentanților AsoP.
5. Dezvoltarea de soluții de conservare a biodiversității locale, cu sprijinul experților voluntari din partea AsoP și/sau Agreena.
6. Activități practice pentru elevi și profesori la Gradina Ikea Pallady.
7. Campanie locală/națională de promovare a studiului realizat de fiecare echipă/școală și a soluțiilor implementate.
8. Activități de raportare.
Finalitatea proiectului este crearea unei comunități de bune practici și schimb de experiență, adresată profesorilor implicați în proiect.

Etapele de implementare a proiectului:

# Etapa Perioada
1 Înscrierea liceelor partenere și a profesorilor participanți 15 ian – 05 febr 2024
2 Înscrierea, prin completarea formularului, a elevilor selectați de profesorii înscriși. 05 febr – 29 febr 2024
3 Întâlnire online de lansare a proiectului (WSRo, parteneri, profesorii și elevii înscriși) – prezentarea Platformei de e-learning Lerero 1 martie 2024
(17:00 – 19:00)
4 Derularea activităților proiectului în școli, conform programului și calendarului fiecărei unități școlare martie – iunie 2024
5 Webinare: - Sfatul specialistului (Asop)
- Voluntar la clasa (Agreena) Mai 2024
6 Întâlnire finală – feedback și analiză iunie 2024
8 Întâlniri lunare de mentorat adresate profesorilor Martie- iunie 2024

Înscrierea liceelor partenere a profesorilor și elevilor participanți este coordonată de Fundația WorldSkills România și se derulează în perioada ianuarie-februarie 2024.
Formarea profesorilor în utilizarea platformei e-learning și mecanismele de blended learning va fi realizată de Fundația WorldSkills Romania în data de 01.03.2024, în intervalul orar 17.00-19.00.
În urma participării la acest proiect și a finalizării activităților propuse, elevii și profesorii înscriși vor primi adeverințe de participare din partea WSRo, care vor menționa metoda educativă abordată (blended learning, e-learning), precum și durata de 40 de ore a programului.

III. Procesul de selecție, calendar

Procesul de înscriere se derulează la nivel național și se adresează tuturor unităților școlare interesate.

Înscrierile se realizează prin completarea formularului de înscriere disponibil AICI https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... Q/viewform până în data de 02.02.2024.



IV. Calendar
# Etapa Perioada
1 Înscrierea liceelor partenere și a profesorilor participanți 15 ian – 05 febr 2024
2 Înscrierea, prin completarea formularului, a elevilor selectați de profesorii înscirși. 05 febr – 29 febr 2024
3 Întâlnire online de lansare a proiectului (WSRo, pareneri, profesorii și elevii înscriși) – prezentarea Platformei de e-learning Lerero 1 martie 2024
(17:00 – 19:00)
4 Derularea activităților proiectului în școli, conform programului și calendarului fiecărei unități școlare martie – iunie 2024
5 Webinare: - Sfatul specialistului (Asop)
- Voluntar la clasa (Agreena) Mai 2024
6 Întâlnire finală – feedback și analiză iunie 2024
8 Întâlniri lunare de mentorat adresate profesorilor Martie- iunie 2024


V. Proiecte partenere:
a. Platforma Europeană de Înverzire Urbană
Proiectul Educație pentru Biodversitate în spații urbane este derulat de Fundația WorldSkills România în parteneriat și prin co-finanțarea proiectului Erasmus+ EPLUG, care își propune să sporească cunoștințele și competențele necesare pentru a aborda adaptarea la schimbările climatice, biodiversitatea și bunăstarea în mediul de viață urban și ecologic și să extindă expertiza în rândul profesioniștilor din Europa.
Având alături parteneri din Danemarca, Olanda, Finlanda, Spania și Cehia, precum și o tot mai largă bază de materiale informative și exemple de bune practici europene, care pot fi consultate AICI, Fundația WorldSkills Romania își propune să ofere profesorilor și elevilor din România oportunitatea învățării de la specialiști în domeniul înverzirii urbane.

b. GREENVEU
Proiectul Educație pentru biodversitate în spații urbane este derulat de Fundația WorldSkills România în parteneriat și prin co-finanțarea proiectului Erasmus+ GREENVEU, care urmărește, prin colaborarea partenerilor din șase țări europene, să sprijine crearea unei lumi durabile, bazate pe principii ecologice. Obiectivul principal al proiectului este creșterea atractivității învățământului profesional și tehnic în sectorul agricol, cu scopul de a atrage mai mulți angajați și de a crea, în fiecare țară parteneră, oportunități de educare și formare a viitorilor profesioniști pentru a facilita tranziția ecologică în Europa și pentru a îndeplini obiectivele climatice globale, contribuind astfel la tranziția pe termen lung către o lume ecologică și durabilă.
Resursele puse la dispoziție de către parteneri, precum și mai multe informații despre această inițiativă pot fi găsite AICI https://greenveu.eu/.


Vă încurajăm să ne contactați în cazul în care aveți întrebări și/sau nelămuriri.

Persoană de contact:
Păcurar Simona Manager de Proiect, Fundația WorldSkills Romania
Tel.: 0740.700.655 E-mail: simona.pacurar@worldskills.ro


Insp. șc. proiecte educaționale
prof.dr. Adina C.E. Avacovici
prof. Gabriela M. Stoiadin


Sus
   
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou  Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC+03:00 Europe/Bucharest


Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 55 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

cron
Furnizat de phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Translation/Traducere: phpBB România